Op een muziekfestival aan de Spaanse Middellandse Zeekust bij Valencia is een persoon om het leven gekomen toen door ernstige windvlagen een deel van het podium loskwam. Dat melden Spaanse media zaterdagochtend. Er vielen ook zeventien gewonden, waarvan sommigen ernstig, aldus het Spaanse persagentschap Europa Press. De politie heeft de cijfers niet bevestigd. 

Het meerdaagse festival op het strand van Cullera werd onverwachts getroffen door een zandstorm. Spaanse media berichten over windstoten tot 65 kilometer. Van de gewonden zijn er drie ernstig aan toe, de rest liep lichte verwondingen op. De Spaanse hulpdiensten melden dat de slachtoffers naar verschillende ziekenhuizen zijn gebracht.

Op videobeelden is te zien hoe bezoekers van het Medusa Festival 2022 voor elektronische dansmuziek op het strand van Cullera, ten zuiden van Valencia, zich in veiligheid proberen te brengen voor de storm. Delen van het enorme decor waren losgerukt en vlogen door de lucht, een zandstorm belemmerde het uitzicht.

De organisatie heeft het evenement momenteel stilgelegd. Medusa begon woensdag en zou nog tot en met maandag duren. De Spaanse krant El País meldt dat in totaal zo’n 320.000 bezoekers werden verwacht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig