Actrice Anne Heche overleden aan gevolgen van zwaar verkeersongeluk
  Foto:  REUTERS

De Amerikaanse actrice Anne Heche lag al sinds maandag in coma na een zwaar verkeersongeluk. Ze is vrijdag overleden aan haar verwondingen. Dat maakte haar familie bekend aan The Guardian. Ze was bekend van films als Six days, seven nights en Psycho.

De 53-jarige actrice reed vorige vrijdag met haar wagen in op een huis in Los Angeles. Ze raakte ernstig verbrand en sinds maandag lag ze in een coma. Ze liep de voorbije dagen ook zware hersenschade op. Een bloedtest wees uit dat ze ten tijde van het ongeval onder invloed van verdovende middelen was geweest.

Haar carrière startte ze als soapactrice. Bij het internationale publiek raakte ze einde jaren negentig bekend dankzij films als Six days, seven night, Donnie Brasco en Wag the dog. Ze vertolkte ook Marion Crane in Gus Van Sants gekraakte remake van Psycho.

In diezelfde periode had Heche gedurende drie jaar een relatie met tv-persoonlijkheid Ellen DeGeneres, die kort tevoren zich geout had. Zelf heeft ze altijd beweerd dat die relatie haar carrièrekansen en grote filmrollen heeft gekost. Filmstudio 20th Century Fox zou om die reden hun contract met haar hebben verbroken. ‘Mijn verhaal is een verhaal dat verandering teweeg heeft gebracht’, zei Heche in het najaar van 2020 in Dancing with the stars, waar ze toen aan deelnam. ’Toen ik verliefd werd op Ellen DeGeneres, heeft dat de strijd voor gelijke rechten een zetje gegeven.’

Heche bleef al die jaren acteren, al was dat vooral in steeds kleinere en onbeduidende films. Ze had wel nog een grote rol in de HBO-reeks Hung en de hoofdrol in de militaire reeks The brave, dat na één seizoen stopgezet werd. De actrice laat twee zonen uit latere relaties na.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig