WK begint dag eerder, zodat Qatar openingsmatch kan spelen
Een commentator aan het werk in het Lusail stadium in Doha.   Foto:  AFP

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar begint een dag eerder dan voorzien, op zondag 20 november in plaats van maandag 21 november. Zo kan het gastland ’s avonds (19 uur lokale tijd, 17 uur Belgische tijd) de openingsmatch tegen Ecuador spelen.

Qatar had eerder laten weten dat het graag het WK zou openen. Na het akkoord van de Ecuadoraanse en de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie, was het aan de Fifa-raad om het voorstel goed te keuren.

Sinds 2006 opent het gastland het WK, maar omdat Qatar zijn eerste wedstrijd met een grote vuurwerkshow in het Al Bayt-stadion gepaard wou laten gaan, kwam het duel tegen Ecuador maandagavond op de kalender te staan. Dat nadat er al twee wedstrijden gespeeld zouden zijn (Senegal-Nederland en Engeland-Iran). Door er een dag vroeger aan te beginnen, kan Qatar het WK toch openen in eigen land.

De wedstrijd tussen Senegal en Nederland, eerder de openingsmatch van het WK, verhuist op maandag 21 november van 13 uur naar 19 uur plaatselijke tijd.

De Rode Duivels openen woensdag 23 november tegen Canada. Marokko is zondag 27 november de tweede tegenstander. In hun laatste groepswedstrijd geven de Belgen donderdag 1 december Kroatië partij. Het WK eindigt op 18 december.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig