Akkoord over transfer Sergio Gomez: Spanjaard trekt van Anderlecht naar Manchester City
Sergio Gomez.  Foto:  BELGA

Anderlecht en Manchester City hebben een akkoord bereikt over de transfer van Sergio Gomez. De 21-jarige Spanjaard verlaat paars-wit al na één seizoen.

Woensdag zaten Anderlecht en Manchester City opnieuw rond de tafel om de transfersom te bespreken. RSCA had eerder geen genoegen genomen met een bod van rond de 10 miljoen euro, maar bij City wilden ze wel nog wat verder gaan. Woensdag zijn de clubs dus tot een akkoord gekomen. De exacte transfersom is (nog) niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om een bedrag van 10 à 15 miljoen euro.

Een prima zaak voor Anderlecht, dat hem vorige zomer nog voor iets meer dan 2 miljoen euro overnam van Borussia Dortmund. Het was Vincent Kompany die Gomez er absoluut bij wilde op de linkerwingback en dat heeft goed uitgepakt: over alle competities heen was de Spanjaard goed voor zeven doelpunten en vijftien assists. Uitstekende cijfers.

Voor de terugwedstrijd in de voorronde van de Conference League van donderdagavond tegen Paide Linnameeskond zit Gomez niet meer in de selectie. De Spanjaard zal donderdagnamiddag eerst naar Barcelona en dan naar Manchester vliegen, waar hij straks een contract van vier of vijf seizoenen zal tekenen. Waar het er aanvankelijk nog naar uitzag dat de Spanjaard zou worden uitgeleend aan dochterclub Girona, zou hij nu toch zijn kans krijgen bij City. Met zijn polyvalentie past hij in de plannen van City-coach Pep Guardiola.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig