camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

voeding

Laatste Domino’s Pizza sluit deuren in Italië

woensdag 10 augustus 2022 om 3.25 uur

In het land van de ‘echte’ pizza werd de Amerikaanse versie niet echt gesmaakt. Amaury Miller

De Amerikaanse pizzaketen Domino’s Pizza trekt zich na zeven jaar helemaal terug uit Italië. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg.

In het land van de ‘echte’ pizza werd de Amerikaanse versie niet echt gesmaakt. De laatste van 29 vestigingen van Domino’s Pizza in Italië is nu dichtgegaan.

Domino’s Pizza had aanvankelijk grote plannen. Het was de ­bedoeling om in Italië 880 vestigingen te openen, maar de Amerikaanse keten kreeg snel te maken met zware concurrentie door ­lokale pizzarestaurants, die ­tijdens de coronacrisis ook steeds meer van start gingen met leveringen aan huis – de troefkaart van Domino’s.

Voor die thuisleveringen deden de authentieke Italiaanse pizzabakkers een beroep op maaltijdkoerierdiensten als Deliveroo en JustEat Takeaway.

Door de mislukte uitbreiding kwamen de bestaande Italiaanse vestigingen van de Amerikaanse keten in financiële problemen. Ze moesten eerder dit jaar nog ­bescherming tegen schuldeisers vragen aan een Italiaanse rechter.

Ook dat hielp niet en er restte Domino’s niets anders dan de deuren te sluiten. De thuislevering was eind juli al stopgezet.

Volgens het meest recent ­beschikbare jaarverslag torste ­Domino’s Pizza in Italië eind 2020 met een bedrijfsschuld van 10,6 miljoen euro.(blg)

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen