Ignace Crombé overleden aan gevolgen van pancreaskanker
  Foto:  Pol De Wilde/corelio

Ignace Crombé, vooral bekend als oprichter en organisator van de Miss Belgian Beauty-verkiezingen, is dinsdag overleden aan pancreaskanker. Hij laat zijn partner Nathalie Vanderhaegen en twee dochters na.

‘Begin december vorig jaar kreeg ik hevige pijn aan mijn middenrif. Telkens wanneer ik ging slapen, was die amper te harden. Ik stond tot dertig keer per nacht op’, vertelde hij eind juni nog aan Krant van West-Vlaanderen. Nadat hij bij een arts had aangeklopt, volgde de diagnose: een agressieve vorm van pancreaskanker, met nog zes maanden op de teller.

‘Ik ben niet bang van de dood. Ik heb geaccepteerd dat mijn tijd hier op aarde stilaan opgebruikt is. Ik hoop gewoon dat ik niet moet afzien, dat ik geen pijn moet lijden. Rustig afscheid kunnen nemen van de mensen van wie ik hou en alle praktische zaken achter de rug hebben: dat zou mooi zijn. Ik wil niemand belasten’, zei hij in datzelfde interview. Eind juli werd Crombé opnieuw met spoed opgenomen in het AZ Groeninge in Kortrijk, waar hij dinsdag overleed.

Trisha

Ignace Crombé startte in 1991 met Miss Belgian Beauty, als tegengewicht voor Miss België. De eerste winnares was Rani De Coninck, later volgden nog onder anderen Els Tibau en Eveline Hoste. In 2009 ging de stekker uit de verkiezing. Daarna richtte Crombé zijn evenementenbureau Animô op.

In 2012 kreeg hij een dochter met Patricia Govaerts (39), die in 2004 Miss Mol werd en daarna een zangcarrière startte als Trisha. Drie jaar later ging het stel uit elkaar. Crombé had ook een dochter uit zijn eerste huwelijk, met Miriam Jacques. Recent had hij de liefde gevonden bij Nathalie Vanderhaegen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig