Nieuwe ontploffing in Borgerhout: brievenbus appartementsblok vernield
  Foto:  bfm

Voor de tweede nacht op rij zijn buurtbewoners van het Krugerplein in Borgerhout opgeschrikt door een luide knal. Onbekenden brachten vermoedelijk opnieuw een vuurwerkbom tot ontploffing. Ditmaal raakte een brievenbus vernield. Niemand raakte gewond.

De ontploffing gebeurde rond 2 uur aan een appartementsblok in de Generaal de Wetstraat. Door de explosie werd de brievenbus uit de muur gerukt en sneuvelden enkele ruiten van de inkomhal. Niemand raakte gewond. De politie stelde een perimeter in. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek.

Ook zondagnacht was er rond dezelfde tijd een ontploffing in de nabijgelegen Cronjéstraat. Toen was er geen materiële schade. Het is nog niet duidelijk of beide ontploffingen met elkaar te maken hebben en of dit incident gelinkt kan worden aan de recente golf van aanslagen in het drugsmilieu. De politie is een onderzoek gestart.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig