Tiesj Benoot breekt nekwervel bij aanrijding in Italië
  Foto:  Sirotti/Icon Sport

Na een aanrijding op training in het Italiaanse Livigno is het seizoen van wielrenner Tiesj Benoot afgelopen. Benoot heeft bij de val een breukje in de nek opgelopen. De renner van Jumbo-Visma laat op zijn sociale media weten dat zijn toestand stabiel is.

Tiesj Benoot was in het Noord-Italiaanse Livigno op trainingskamp om de najaarswedstrijden voor te bereiden. Hij werd aangereden door een auto. Het ging om een stevige klap. Benoot ontsnapte aan zwaardere gevolgen.

‘Allereerst wil ik iedereen laten weten dat ik oké ben’, schrijft hij. ‘Gisteren was ik betrokken bij een val in de Italiaanse Alpen. Nu ben ik in het ziekenhuis, krijg goede medische zorgen om te herstellen van de val. Ondanks de ernst van de situatie, onderzoek toonde aan dat ik een klein breukje in de nek heb, was ik nooit in een levensbedreigende situatie en ben ik stabiel.’

Benoot bedankt iedereen voor de steunboodschappen en zegt ‘de komende weken volledig te focussen op mijn herstel’. Het seizoen van Benoot lijkt voorbij en dus zou de Gentenaar er niet bij zijn in de najaarsklassiekers en het WK in Australië. Daar zou hij een belangrijke rol krijgen in steun van Wout van Aert, ook bij Jumbo-Visma zijn kopman.

De 28-jarige Benoot mag terugblikken op een sterk seizoen met podiumplaatsen in Dwars door Vlaanderen (tweede), de Amstel Gold Race (derde) en onlangs nog de Clasica San Sebastian (derde). In de Tour verrichtte hij heel wat werk in dienst van kopmannen Jonas Vingegaard en Van Aert, winnaars van respectievelijk geel en groen.