camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Voetbal

Lost Benito Raman blessureleed bij AA Gent op?

AA Gent zat ook na zijn eerste zege nog met de handen in het haar, want de ziekenboeg puilt nu nog meer uit. Ex-speler Benito Raman terughalen is een mogelijke oplossing.

maandag 8 augustus 2022 om 3.25 uur

Benito Raman. belga

Gisterenmiddag keek Tarik Tissoudali noodgedwongen vanop het thuisfront toe hoe AA Gent vol aan de bak moest om de drie punten thuis te houden tegen promovendus Westerlo (2–1). De Marokkaanse international was de voorbije maanden een constante factor in de Gentse aanvalslijn en zijn knieblessure was dan ook een flinke streep door de Gentse rekening. Op zoek naar versterking in het aanvallende compartiment bleek zaterdagochtend de piste Roman Bezoes finaal toch gesloten. De ­Oekraïner verkiest een Cypriotisch avontuur bij Omonia Nicosia, waardoor Gent dit weekend snel moest schakelen. Toen het nieuws doorsijpelde dat Benito Raman bij een goed bod mag vertrekken bij Anderlecht, rinkelde ook in de Gentse bestuurskamer al gauw de telefoon.

Raman, die een terugkeer naar de thuishaven wel ziet zitten, zou met zijn snelheid en bravoure een welgekomen versterking zijn voor de gehavende Buffalo’s. Coach Hein Vanhaezebrouck begrijpt ­bovendien als geen ander de kunst om woelwater Raman te ‘managen’. En de aanvaller is ook niet meer de speler die in 2016 via een achterpoortje vertrok in Gent. Toch wil men bij AA Gent zeker niet te hard van stapel lopen. De transfersom van 3 à 3,5 miljoen die ­Anderlecht op de spits heeft gekleefd, is nogal aan de hoge kant. Maar als paars-wit en Raman wat water in hun wijn willen doen, is een transfer niet onmogelijk.

Vers bloed nodig

Bij de Buffalo’s is de nood aan vers bloed alvast hoog. Door de afwezigheid van Tissoudali, Odjidja en ­Depoitre én het uitvallen van Hjulsager gisteren heeft Vanhaezebrouck stilaan nauwelijks nog offensieve krachten over. Voorlopig probeert hij de meubelen te redden met jonkies als Fofana en ­Salah. ‘Maar er moet sowieso nog wat bij, anders redden we het niet’, was de duidelijke boodschap van de Gentse coach gisteravond.

Ook De Sart, Nurio en Owusu liggen nog in de lappenmand. ‘Het zit ongelofelijk tegen’, zuchtte Vanhaezebrouck. ‘Kijk naar Owusu. Die blesseerde zich deze week bij het afblokken van een bal. Het leer kwam slecht op zijn voet en hij scheurt een ligament.’

In de entourage van Raman hoopt men alvast dat hij de kans krijgt om weer aan te sluiten bij de club van zijn hart.

AA Gent - Westerlo2–15’ Vetokele 0–1, 37’ Marreh 1–1, 45+3’ Cuypers 2–1

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen