Campenaerts verslaat Stybar in Tour of Leuven
Victor Campenaerts aan het feest voor zijn ploeg Lotto-Soudal.  Foto:  BELGA

Victor Campenaerts heeft de Tour of Leuven op zijn palmares geschreven. Samen met Zdenek Stybar reed hij in de finale weg uit een uitgedund peloton. Bij de meet was de Lotto-renner nipt sneller dan de Tsjech. Alexander Kristoff vervolledigde het podium.

De Tour of Leuven - ofwel de Memorial Jef Scherens - gaf de indruk van het WK wielrennen van vorig jaar met onder meer de Keizersberg en de Wijnpers op het menu tijdens de plaatselijke rondes.

Met nog iets meer dan twintig kilometer op de teller sloegen Zdenek Stybar en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts een kloofje van 20 seconden op een sterk uitgedund peloton. De twee vooraan reden erg sterk en bouwden hun voorsprong in de laatste ronde zelfs nog uit tot een halve minuut.

Stybar kraakt niet op de Wijnpers

De winnaar zat dus vooraan, op de achtergrond werd er met zo’n zeven kilometer te gaan doorgetrokken voor de derde plaats. Eerst zette Sep Vanmarcke aan, daarna was het de beurt aan Dries Van Gestel om wat meters te pakken. Onder meer Brent Van Moer trapte telkens de ziel uit zijn lijf om ook deze demarrage te pareren. Intussen probeerde Campenaerts Stybar eraf te rijden op de Wijnpers, maar de Tsjech kraakte niet.

De twee bleven bij elkaar om te sprinten op de Bondgenotenlaan. En daar won Campenaerts nipt voor Stybar. Een deugddoende zege voor hem en zijn ploeg Lotto-Soudal. De Noor Kristoff won dan weer de sprint van het achtervolgende groepje.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig