Taiwanese wapenontwikkelaar dood aangetroffen in hotelkamer
Militaire oefeningen op Taiwanese wateren eind juli. Ou Yang speelde een belangrijke rol bij de productie van raketten voor het Taiwanese leger. Foto: jdg

Ou Yang Li-hsing (57), de plaatsvervangende chef van een door de regering gecontroleerde wapenproducent in Taiwan, is dood teruggevonden in een hotelkamer in het zuiden van het land.

Ou Yang Li-hsing is de topman van het National Chung Shan Institute of Science and Technology, dat eigendom is van het Taiwanese leger. Hij werd zaterdagochtend dood aangetroffen in een hotelkamer in het zuiden van Pingtung County in Taiwan. Volgens de politie had de man een hartaanval gekregen. Er was geen teken van kwaad opzet.

‘We hebben de bewakingsbeelden gecontroleerd en de hotelkamer geïnspecteerd. We ontdekten dat de ramen gesloten waren en dat er geen tekenen waren van inbraak of gevecht’, zegt een politiewoordvoerder. Volgens de familie van de man had hij een voorgeschiedenis van hartaandoeningen.

Ou Yang stuurde de ontwikkeling van verscheidene raketten. Eerder dit jaar was hij bij het bedrijf gaan werken.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig