Vijf nieuwe verdachten aangehouden in onderzoek naar dubbele moord in Amazonewoud
Dom Philips en Bruno Pereira waren op expeditie in het Amazonewoud voor een boek over milieubescherming.  Foto: reuters

De Braziliaanse politie heeft vijf nieuwe verdachten opgepakt in het onderzoek naar de moord op de Britse journalist Dom Philips en de Braziliaanse expert inheemse volkeren Bruno Pereira in het Braziliaanse Amazonewoud in juni. Ze zouden deel uitmaken van een illegaal vissersnetwerk.

Er zijn al negen verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord op de Britse journalist Dom Philips (57) en de Braziliaanse expert inheemse volkeren Bruno Pereira (41). Ze werden in juni dood teruggevonden in het Braziliaanse Amazonewoud. De beklaagden zouden deel uitmaken van een gewapende criminele bende actief in illegale visserij in de regio.

Ruben Dario da Silva Villar, een Colombiaanse drugstrafikant die al enige tijd in hechtenis zit, zou aan de leiding hebben gestaan van de bende, die grote hoeveelheden illegale vis verkocht voor export.

Onder de vijf nieuwe arrestanten zijn drie familieleden van Amarildo ‘Pelado’ Costa de Oliveira, een lokale visser die als eerste werd aangehouden in de zaak. Zij zouden geholpen hebben met het verbergen van de lichamen van Philips en Pereira.

Philips werkte als journalist voor de krant The Guardian, Bruno Pereira was een Braziliaanse expert gespecialiseerd in inheemse volkeren. Ze waren in het Amazonewoud voor research voor een boek over milieubescherming. Ze werden doodgeschoten.

De politie gelooft dat de moord te maken heeft met de illegale visvangst in het gebied, een activiteit waartegen Pereira zich verzette.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig