camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

ongehooord 

‘Wie ooit naar de autokeuring is geweest, kon ervaren hoe Oost-Duitsers zich moeten hebben gevoeld in de DDR’

Er passeerden deze week alweer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

vrijdag 5 augustus 2022 om 0.00 uur

Het is pure chaos aan de autokeuring. Brent Saey

‘Wie ooit naar de autokeuring is geweest, kon ervaren hoe Oost-Duitsers zich moeten hebben gevoeld in de DDR.’

De chaos aan de keuringscentra is ook Siegfried Bracke niet ontgaan. (op Twitter)

‘Dit is diefstal van eigendom van het Palestijnse volk.’

Een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Toerisme liet zich tegen persagentschap AP uit over het feit dat een kunstwerk van Banksy uit 2007 na jaren spoorloos te zijn geweest plots is opgedoken in een kunstgalerij in Tel Aviv.

‘Het is niet echt een speler die Club dringend nodig heeft.’

Voetbalanalist Marc Degryse (met een Club Brugge-verleden) tilt niet zwaar aan de transfersaga rond de Nederlander Jurgen Ekkelenkamp die rond leek met Club Brugge, maar hen in extremis liet weten dat hij naar Antwerp trok. (op VTM 4)

‘Er zouden zo’n 200 mensen zijn met wie ik anders nooit had geslapen.’

Actrice Jennifer Coolidge is nog altijd dankbaar dat ze in ‘American pie’ 1999 de moeder van het personage Stifler mocht spelen. Het personage, de originele ‘milf’, bracht menig hoofd op hol en dat vertaalde zich ook naar haar leven buiten het scherm, verklapt ze aan Variety.

‘Stond ook niet op mijn to-dolijst voor de vakantie.’

Rusland heeft Piers Morgan op de zwarte lijst gezet, maar de presentator maalt er (op Twitter) niet echt om dat hij het land niet meer binnen mag.

‘Ik heb alleen nog duivinnen, geen doffers. Moet ik er lesbiennes van maken?’

Drama in de duivensport. Vrijdag werden 26.000 duiven gelost in het Zuid-Franse Narbonne. Amper 6.000 daarvan waren maandagavond al thuisgekomen. En veel daarvan waren er slecht aan toe. Bij David Joosen (32) zijn slechts zeven van de 31 duiven thuisgekomen. ‘Ik heb nog maar tien vrouwtjes, en geen enkel mannetje meer thuis’, zei hij in Het Nieuwsblad.

‘Hij is geen Louis van Gaal die op persconferenties zegt dat het zo en zo zit. Hij is wat dat betreft meer een Belg.’

Het Monaco van de Belgische coach Philippe Clement speelt in de voorrondes van de Champions League tegen PSV Eindhoven. De Nederlandse voetbaljournalist Jurriaan van Wessem, kenner van het Franse voetbal en woonachtig in het prinsdom, legt (aan NOS) uit wat de Eindhovenaren mogen verwachten: een rustige, bescheiden trainer zonder rare fratsen.

‘Ik had opnieuw te veel werk, en daar ben ik niet mee gediend.’

Grootverdiener bij Club Simon Mignolet moest bij de match tegen Eupen zijn best doen om niet meer tegengoals te slikken, en dat ziet hij liever anders. ‘Ik win veel liever een match waarin ik geen enkele bal moet pakken. Daarvoor sta ik hier niet.’ (bij Sporza)

‘Dat ziet er me daar een veilig land uit.’

Wielercommentator Frank Hoste vindt tijdens een afdaling in de Ronde van Polen de toestand van de vangrails een waardemeter om bredere conclusies te trekken.

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen