Kickbokser Ben Saddik geschrapt uit Nederlandse ‘Code van Coppens’
Jamal Ben Saddik noemt het schrappen van de aflevering ‘pure karaktermoord’.   Foto:  Geert Van de Velde

Kickbokser Jamal Ben Saddik zal niet te zien zijn in Code van Coppens, de Nederlandse versie van het programma die op SBS6 loopt. Talpa, moederbedrijf achter SBS6, haalt de ‘onrustige situatie’ rond zijn figuur en familie aan.

Kickbokser Jamal Ben Saddik meldde het nieuws zelf op Instagram. Daar deelde hij een mail waarin hem uitgelegd werd hoe namens Talpa – eigenaar van SBS6, de zender waar het programma te zien zal zijn – de opnames voor een aflevering van Code van Coppens uitgesteld worden. ‘Dit vanwege de vele berichten over de onrustige situatie rondom jou en je familie’, staat er te lezen in de mail. ‘Het is voor ons een te groot (financieel) risico de opnames nu in te plannen.’

Ben Saddik is niet opgezet met de afzegging en noemt ze ‘pure karaktermoord’. De Instagram-story is intussen niet meer te zien op zijn account, maar op het zogenoemde juicekanaal Life of Yvonne deelde roddelblogger Yvonne Coldeweijer er een screenshot van.

Golf van geweld

Afgelopen maand was de entourage van de kickbokser betrokken partij in een reeks aanslagen. Eind juli nog gooiden onbekenden een brandbom tegen de gevel van een restaurant dat in handen is van familie van de kickbokser. In amper twee weken tijd werd het restaurant in kwestie drie keer getroffen door een aanslag.

De familie van Ben Saddik is de voorbije maand meerdere keren het doelwit geweest van een aanslag. Onder meer de woning van de ouders van de kickbokser in de Zegepraalstraat in Borgerhout werd aangevallen. Er waren ook beschietingen van een pand in Borsbeek en een handcarwash in Deurne. De geweldcampagne zou het gevolg zijn van een conflict in het drugsmilieu. Een van de broers van Ben Saddik zou een aanzienlijke lading cocaïne hebben kwijtgespeeld, dan wel hebben gestolen.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig