Kleindochter van president Biden gaat in Witte Huis trouwen
Joe en Jill Biden poseren met hun kleindochters Finnegan, Naomi en Ashley.  Foto:  reuters

De oudste kleindochter van Joe Biden heeft haar trouwplannen bekendgemaakt: ze gaat in de herfst trouwen op de South Lawn van het Witte Huis. Een trouwfeest in het Witte Huis is uitzonderlijk, maar niet ongebruikelijk.

De 28-jarige Naomi Biden liet eerder al weten dat ze haar receptie in het Witte Huis zou houden, maar ook de ceremonie zal in het Witte Huis plaatsvinden. Dat gaf ze mee in een tweet, samen met een foto van het domein aan het Witte Huis.

Naomi Biden is de dochter van Hunter Biden en Kathleen Buhle. Ze werkt als advocaat in Washington. Sinds september vorig jaar is ze verloofd met Peter Neal (24), die ze zo’n vier jaar geleden leerde kennen via een gemeenschappelijk vriend.

De South Lawn, een groot grasveld net ten zuiden van het Witte Huis zelf,wordt vaak gebruik voor officiële ceremonies of grote bijeenkomsten. Het is ook de plek waar Marine One, de presidentiële helikopter, meestal landt en opstijgt.

Kleindochter van president Biden gaat in Witte Huis trouwen
Naomi Biden en haar verloofde Peter Neal.  Foto:  afp

Het is voor het eerst in bijna tien jaar dat iemand trouwt in het Witte Huis. In 2013 trouwde Pete Souza, de fotograaf van Barack Obama, met Patti Lease in de Rose Garden. Een maand na haar huwelijk in 2008 gaf Jenna Bush, de dochter van president George W. Bush, een receptie in het Witte Huis voor zeshonderd gasten. In 1994 trouwde de broer van Hillary Clinton er. Dat deed ook de dochter van Richard Nixon, Tricia, in 1971. Sinds de negentiende eeuw zijn er officieel achttien trouwfeesten gehouden.

De woordvoerster van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, benadrukt dat het trouwfeest niet met belastinggeld zal betaald worden. De rekening zal voor de Bidens zijn. Het feest staat gepland op 19 november.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig