Elon Musk stapt zelf ook naar rechter tegen Twitter
  Foto:  REUTERS

Tesla-topman Elon Musk heeft een klacht ingediend tegen Twitter, nadat hij zelf voor de rechter werd gedaagd door het socialmediaplatform omdat hij besliste om Twitter toch niet te kopen. Dat schrijft de krant Wall Street Journal.

De klacht werd ingediend bij de rechtbank van Delaware en is nog niet te raadplegen door het publiek. Vrijdag maakte de rechter die zich buigt over de juridische strijd tussen Twitter en Musk nog bekend dat het proces van start gaat op 17 oktober.

De puinhoop na de paringsdans van Musk en Twitter

Musk had in april aangekondigd dat hij Twitter wilde kopen voor 44 miljard dollar, maar blies dat plan uiteindelijk af omdat het bedrijf gelogen zou hebben over het aantal spam- en nepaccounts op het sociale netwerk. Twitter diende daarop klacht in bij een rechtbank van Delaware. Het bedrijf wil de miljardair via de rechter alsnog tot de overname dwingen voor de afgesproken 54,20 dollar per aandeel.

Hoewel de deal een opzegvergoeding van een miljard dollar bevat, eist Twitter dat Musk zijn verplichtingen uit de overeenkomst nakomt. Volgens het platform verstoorde Musk de werking van het bedrijf en vernietigde hij aandeelhouderswaarde door de deal op te blazen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in