Geletruidrager Marianne Vos wint zesde rit, Lotte Kopecky sprint naar derde stek

Geletruidrager Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft vrijdag de zesde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. Op het einde van de rit van Saint-Dié-des-Vosges naar Rosheim bleef de 35-jarige Nederlandse in een massasprint de Italiaanse Marta Bastianelli en Lotte Kopecky voor.

Geletruidrager Marianne Vos wint zesde rit, Lotte Kopecky sprint naar derde stek
Marianne Vos ging na 192,2 kilometer als eerste over de eindmeet.  Foto: afp

Na haar tweede ritzege heeft de Nederlandse Marianne Vos dertig seconden voorsprong op de Italiaanse Silvia Persico en de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Kopecky is als zeventiende op 4’42” beste Belgische. Julie De Wilde zakte naar de 24e plaats, op 5’12”, en is de witte trui kwijt. In het jongerenklassement is ze nu tweede, op veertien seconden van de Zweedse Julia Borgström.

Zaterdag trekken de renners de Vogezen in. In de 127,1 kilometer lange koninginnenrit tussen Sélestat en Le Markstein moeten ze over de Petit Ballon (9,3 km, 8,1 procent), de Platzerwasel (7,1 km, 8,3 procent) en de Grand Ballon (13,5 km, 6,7 procent). Op de top van die laatste klim, het hoogste punt in deze Tour, is het nog zeven kilometer naar de aankomst.Aangeboden door onze partners

Niet te missen