Najat en Nadia Yachou zijn de twee zussen achter het razend populaire kookkanaal Kookmutsjes. Dit recept deelden ze bij het verschijnen van hun eerste kookboek, intussen is daar al een tweede op gevolgd.

Voor 4 personen:

- 1 tomaat

- 1 gele ui

- 425 g vastkokende aardappels

- 25 g verse koriander

- 3 knoflooktenen

- 3 g (1 tl) komijn

- 4 g (1 1/3 tl) kurkuma

- 3 g (1 tl) gemberpoeder

- 3 g (1 tl) paprikapoeder

- 7 g (1 tl) zout

- 2 g (1 tl) zwarte peper

- 75 ml olijfolie

- 1 dorade (500 g), schoongemaakt

- 2 rode of groene pepers

- 225 ml water

Bereiding

- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de gele ui. Schil de aardappels en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de koriander en knoflooktenen fijn.

- Doe de aardappelplakjes in een diepe kom. Voeg de komijn, kurkuma, het gemberpoeder, paprikapoeder, zout, de zwarte peper, knoflook en verse koriander toe. Meng goed.

- Verhit de olijfolie in een tajine op middelhoog vuur. Bak de ui 3 minuten. Leg de dorade op de ui en verdeel de aardappelschijven, tomatenblokjes en de pepers rond de dorade. Voeg het water toe.

- Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook nog 1 uur afgedekt.

Een recept en foto van Najat en Nadia Yachou

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig