‘Een ijsmachine is een prachtig hebbeding voor iedere chef en kookliefhebber, maar als je dit recept eenmaal hebt geprobeerd, kan die machine de deur uit’, schrijft Mounir Toub bij deze blikvanger in Snel Arabisch. ‘Het enige wat je nodig hebt voor fantastisch chocolade-tahin-ijs zijn een vriezer en keukenmachine’ - en een voorraadje ingevroren rijpe bananen.

Voor 4 personen:

- 6 rijpe bananen, bevroren

- 4 el tahin

- 50 g cacaopoeder

- 2 el Griekse of Turkse yoghurt

- 4 ijshoorntjes

- 2 el gehakte nootjes, om mee te garneren (optioneel)

- 4 el karamelsaus

Extra nodig:

- keukenmachine

- spuitzak met kartelmondje

- hittebestendige kom

Bereiding

- Doe de bananen, tahin, cacao en yoghurt in een keukenmachine en maal tot een glad mengsel.

- Doe het ijs in een spuitzak met kartelmondje en leg deze 10 minuten in de vriezer, zodat het ijs steviger wordt en je het straks kunt opspuiten.

- Spuit het ijs in de hoorntjes, strooi de gehakte nootjes erover en besprenkel met de karamelsaus.

Tip: vries de bananen zonder schil in, want de bevroren schil krijg je er moeilijk af – bijna een onmogelijk klusje!

Een recept van Mounir Toub, foto: Mitchell van Voorbergen

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig