camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Radar serie 

Iedereen op zoek naar zichzelf. De series van de week

Een vrouw met geheugenverlies gaat op zoek naar zichzelf, een gay man vindt zichzelf opnieuw uit na een relatiebreuk en een religieuze flik komt zichzelf tegen in een dubbele moordzaak.

zaterdag 30 juli 2022 om 3.25 uur

Gugu Sophia Mbatha-Raw. apple

1Surface

Op Apple TV+

Surface, een thrillerreeks over een rijke vrouw met geheugenverlies, heeft troeven die het beste doen vermoeden. De serie wordt gemaakt door het productiehuis van Reese Witherspoon, dat ook al Big little lies maakte. De regisseur is Sam Miller, die I may destroy you (deels) regisseerde. En de Britse actrice Gugu Sophia Mbatha-Raw, uitstekend in The morning show, speelt de hoofdrol.

2Uncoupled

Op Netflix

Michael (Neil Patrick Harris) moet zich als jonge veertiger heruitvinden als zijn vriend hem na 17 jaar dumpt. Uncoupled volgt zijn ­tragikomische avonturen als single in New York. Klinkt als Sex and the city met een gay man? Deze nieuwe fictiereeks is niet toevallig van Darren Star, de bedenker van Sex and the ­city.

3Under the banner of heaven

Op Disney+

Deze zevendelige thrillerserie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Into the wild-auteur Jon Krakauer. Een politieagent, gespeeld door Spider-Man-acteur Andrew Garfield, komt in conflict met zijn geloof wanneer hij een dubbele moord onderzoekt in de mormoonse ­gemeenschap. De mormonen zijn niet zo blij met deze fictiereeks, de tv-critici in de VS alvast wel.

4Stranger things

Op Netflix

5Black bird

Op Apple Tv+

De eerste drie afleveringen van deze donkere whodunit zijn geregisseerd door Michaël R. Roskam. Het is bovendien een van de laatste projecten van Ray Liotta, die in mei overleed. Een football-hunk, de zoon van een gerespecteerd politieagent, wordt veroordeeld tot tien jaar gevangenis. Als hij ­erin slaagt bevriend te worden met een ­seriemoordenaar en hem informatie te ontfutselen, krijgt hij zijn vrijheid terug.

6Better call Saul

Op Netflix

Better call Saul blijft een vijfsterrenreeks, ook al kreeg Bob Odenkirk ­tijdens de opnames een hartinfarct en gaat Rhea Seehorn als Kim Wexler almaar meer met de serie aan de haal. Het tweede deel van het laatste seizoen is vorige week begonnen.

7Pistol

Op Disney+

Danny Boyle, de regisseur van Trainspotting, baseerde deze fictiereeks over de op- en neergang van Sex Pistols op de memoires van hun gitarist Steve Jones. De minireeks over de Britse punkband kreeg gemengde kritieken, maar de negatieve reactie kwam van ­ex-frontman Johnny Rotten: die vond de serie ‘ontzettend respectloos’, zelfs zonder ze gezien te hebben.

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen