camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Radar Podcast 

Koningin tot de dood. De podcasts van de week

De Queen werd door Lieven Vandenhaute en Jo De Poorter uitgebreid geportretteerd. Schrijver Malcolm Gladwell lonkt uitgebreid naar een revolutionaire daad in de sport en Eva Moeraert doet een fictieve supportersclub heropleven.

zaterdag 30 juli 2022 om 3.25 uur

Wie is de Queen? vrt

1De laatste queen

Elizabeth II zit 70 jaar op de troon en zal daar blijven zitten tot ze haar laatste adem uitblaast. De 96-jarige vorstin is voor de Britten het toonbeeld van professionaliteit. Maar wie is deze vrouw op de troon echt? ­Lieven Vandenhaute en Jo De Poorter ­reconstrueren voor Radio 1 haar ­verhaal.

2Legacy of speed

Verketterd, verfoeid en verstoten. Toen Tommie Smith en John Carlos op de Olympische Spelen van 1968 hun vuisten omhoog staken op het podium om steun te verlenen aan de Black Power-beweging, waren de gevolgen voor de twee medaillewinnaars groot. Geschiedenismaestro Malcolm Gladwell reconstrueert wat voorafging aan hun revolutionaire protestactie.

3Buffalo bitches

Twintig jaar geleden werden de ‘Buffalo bitches’ een begrip in en rond Gent. Kimberley en Tiffany zijn twee diehard KAA Gent-supporters, ­geportretteerd door Eva Moeraert. Nu blijkt de vrouwelijkste supportersclub niet meer te bestaan. De missie van Eva: de Buffalo bitches doen herleven. Opgelet: dit verhaal zou zomaar eens volledig verzonnen kunnen zijn.

Te beluisteren via de app DS Podcast en de reguliere podcastkanalen. Meer tips? Abonneer u gratis op de nieuwsbrief via www.standaard.be/nieuwsbrieven 

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen