Elon Musk ontkent gerucht dat hij affaire had met vrouw van Google-oprichter
Elon Musk  Foto: afp

Elon Musk ontkende dat hij een affaire had met de vrouw van Sergej Brin, de bezieler van Google. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal had geschreven dat Brin al zijn beleggingen in bedrijven van Musk wil verkopen.

Elon Musk, medeoprichter van Tesla en bezieler van ruimtevaartbedrijf SpaceX, had begin december in Miami een affaire met Sergej Brins toenmalige vrouw, Nicole Shanahan. Dat onthulde de zakenkrant The Wall Street Journal zondagavond. Volgens anonieme getuigenissen zouden de twee techmiljardairs al een tijdje met mekaar in de clinch liggen.

De affaire is volgens de krant de reden waarom Brin in januari plots wilde scheiden en er een einde kwam aan de jarenlange vriendschap tussen Musk en Brin. De Google-oprichter zou zijn adviseurs de opdracht hebben gegeven om alle belangen in ondernemingen van Musk zo snel mogelijk te verkopen. De omvang van Brins persoonlijke investeringen in de bedrijven van Musk is niet bekend en het is onduidelijk of er al verkopen hebben plaatsgevonden, stelt de krant.

Musk ontkent de affaire op Twitter. Hij zegt dat het gerucht ‘totale onzin’ is en dat Brin en hij nog altijd vrienden zijn. ‘We waren gisteravond nog samen op een feestje’, schreef hij. ‘Ik heb Nicole maar twee keer gezien in drie jaar, telkens met veel vrienden erbij. Niks romantisch.’

Het is niet de eerste keer dat Musk in opspraak komt door zijn liefdesleven. Eerder dit jaar kreeg hij met zijn ex-vriendin Grimes een baby. Niet lang daarvoor werd hij ook vader van een tweeling die hij kreeg met een voormalige medewerker van zijn AI-startup Neuralink. SpaceX betaalde een werknemer ook 250.000 dollar om een claim te schikken dat ze in 2016 seksueel geïntimideerd zou zijn door Musk. De Tesla-oprichter zei dat de beschuldigingen ‘volstrekt onwaar’ waren en tot doel hadden om zijn overname van Twitter te dwarsbomen.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig