‘Ik hou ervan wanneer een recept zo makkelijk is dat je het nauwelijks nog een recept kunt noemen. Vooral op hete zomerdagen, wanneer het te warm is om te koken’, schreef onze receptenauteur Johanna Goyvaerts bij dit drankje. ‘Ik hou ook van perziken, vanwege hun ietwat decadente, fluwelen velletje. In dit drankje komen ze allebei samen. Omdat je geen warm water gebruikt om de thee te zetten, maar hem een nachtje in de koelkast laat trekken, komen de smaakstoffen trager vrij en krijg je een milde, minder bittere en frisse smaak. Wie echt lui is, kan de perziken gewoon achterwege laten, dat doe ik soms ook.’

Voor 1 liter:

• 1 el witte thee (of groene)

• 1/2 komkommer, in grote stukken gesneden

• 3 rijpe perziken

• IJsblokjes

Bereiding

1. Doe de thee en komkommer in een kruik, vul met water en zet een nachtje in de koelkast.

2. Schil de perziken en mix ze tot een smeuïge puree.

3. Zeef de thee en giet hem in met ijsblokjes opgevulde glaasjes. Meng er naar smaak een lepel of twee perzikenpuree door.

Foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in