Johnny Depp gaat in hoger beroep in zaak met Amber Heard
  Foto:  AFP

Hollywoodacteur Johnny Depp is in hoger beroep gegaan in de rechtszaak met zijn ex-vrouw Amber Heard. De actrice kreeg bijna 2 miljoen euro in de zaak die door Depp werd gewonnen, maar daar is de acteur niet blij mee. Vorige week ging Heard ook in hoger beroep.

De 59-jarige Pirates Of The Caribbean-acteur is het er niet mee eens dat Heard een schadevergoeding krijgt. Die heeft de jury aan haar toegewezen omdat er sprake was van laster toen Depps advocaat haar beschuldigingen van misbruik eerder een ‘hoax’ noemde.

Begin juni won Depp de zaak die Heard tegen hem had aangespannen. Zij had in een opiniestuk geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld, en ondanks dat Depps naam daarin niet werd genoemd, stelde hij dat het duidelijk was dat hij werd bedoeld en dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden. De jury gaf hem gelijk en sommeerde Heard 15 miljoen dollar te betalen, 35 miljoen minder dan Depp had geëist.

Daartegen ging Heard op haar beurt in hoger beroep. Een week geleden verwierp de rechtbank in Virginia dat verzoek. Afgelopen donderdag hebben haar advocaten echter alsnog documenten aangeleverd die haar wel in het gelijk zouden moeten stellen.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in