Wielrenner Miguel Angel Lopez op non-actief na arrestatie in drugsdossier
Miguel Angel Lopez.  Foto:  afp

De Colombiaan Miguel Angel Lopez, wielrenner bij Astana, is volgens de Spaanse wielerwebsite Ciclo21 donderdag staande gehouden op de luchthaven van Madrid op verdenking van drugshandel. Het Kazachse wielerteam zette hem vrijdag alvast op non-actief in afwachting van verdere ontwikkelingen, zo bevestigde Astana in een korte mededeling.

‘We zijn verrast door het nieuws dat gisteren verspreid werd via de media’, klonk het vanuit het Astana-kamp. ‘Op dit moment kennen we geen details en hebben we besloten om Miguel Angel Lopez op non-actief te zetten tot er meer duidelijkheid is over de omstandigheden.’

Lopez ging zich op Europese bodem voorbereiden op het tweede deel van het wielerseizoen. Bij aankomst in de Spaanse hoofdstad wachtte de plaatselijke politie hem op om hem aansluitend te verhoren in het kader van de Maynar-zaak. Waar de voormalige nummer drie van de Vuelta uit 2018 eerst nog gezien werd als een getuige, zou hij inmiddels beschouwd worden als een verdachte.

Lopez wordt gelinkt aan Marcos Maynar, een arts die in de sportwereld nauw betrokken zou zijn bij tal van dopingzaken met anabole steroïden en epo. Maynar werd op 11 mei gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwaspraktijken, maar is ondertussen alweer op vrije voeten.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in