Overvallers juwelier gevat na ongeval op E40 door spookrijden
De overval gebeurde dinsdagmorgen tussen 9 en 10 uur. Foto: jdk

De rustige buurt rond Stasegemdorp werd dinsdagmorgen opgeschrikt door een overval. Gemaskerde mannen overvielen juwelier Hoste en vluchtten weg. Er werden twee verdachten opgepakt ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem.

De overval gebeurde dinsdagmorgen tussen 9 en 10 uur bij juwelier Hoste in Stasegemdorp. Een aantal gemaskerde mannen kwamen de zaak binnen en overvielen de juwelier. ‘Enkele getuigen konden de politie alarmeren’, klinkt het bij het parket. ‘Zij zetten meteen de achtervolging in op het voertuig met Nederlandse nummerplaat.’

Na een lange achtervolging op de E17 richting Gent, inclusief spookrijden, veroorzaakte de wagen ter hoogte van Sint-Denijs Westrem op de E40 een ongeval. Er raakten drie andere wagens bij betrokken. Een vierde voertuig moest zeer hard in de remmen, de bestuurder van dat voertuig werd naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kon een persoon in de wagen arresteren, na een zoekactie werd ook een tweede opgepakt. In het voertuig werd een zak met juwelen aangetroffen. Het parket kan nog niet bevestigen of het om een gewapende overval gaat. Het onderzoek loopt. Juwelier Hoste wenste niet te reageren op de feiten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig