Nederlander van 25 opgepakt in onderzoek naar verdronken Gentenaar
  Foto:  rr

In Nederland is een verdachte opgepakt voor de dood van de 53-jarige Hakim Mutyaba, die in de nacht van zaterdag op zondag in Gent in het water werd geduwd. Een tweede verdachte wordt nog altijd opgespoord.

Het 53-jarige slachtoffer wandelde in de nacht van zaterdag op zondag samen met enkele mannen langs de Ferdinand Lousbergskaai. Ze kwamen uit de richting van de Gentse Feesten in de binnenstad, zo was te zien op camerabeelden. Maar op de brug aan het begin van de Kasteellaan ontspoorde de wandeling en begonnen twee mannen elkaar op te jutten.

Volgens een ooggetuige waren ze elkaar aan het uitdagen of ze het slachtoffer in het water durfden te duwen. Ze grepen hem vast en gooiden hem bij wijze van grap in het water. De man kon echter niet zwemmen en kwam niet meer boven. De twee verdachten sloegen meteen op de vlucht.

De hulpdiensten werden rond 8 uur verwittigd, kwamen snel ter plaatse en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar tevergeefs: de man overleed ter plaatse.

Nu is dus een verdachte opgepakt: in Nederland werd een 25-jarige gearresteerd en verhoord. Zijn overlevering aan ons land werd al aangevraagd. De tweede verdachte wordt nog altijd actief opgespoord.

Correctie 19/07/2022: Eerder stond in dit artikel dat de Nederlandse verdachte 19 jaar was. Het parket van Oost-Vlaanderen liet later op de dag weten dat er een communicatiefout was gebeurd en dat de dader 25 jaar is.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig