camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

technologie

Marc Coucke investeert in Unifiedpost

vrijdag 15 juli 2022 om 3.25 uur

Marc Coucke. isopix

Alychlo, het investeringsvehikel van ondernemer Marc Coucke, is de grootste aandeelhouder geworden van het technologiebedrijf Unifiedpost Group uit Terhulpen. Met 11,93 procent van de aandelen is ­Couckes participatie net iets groter dan die van oprichter en ceo Hans Leybaert. Hij bezit 11,30 procent van het kapitaal.

Beleggers reageerden opgetogen op het nieuws, en stuurden het aandeel meer dan 50 procent hoger. Het sloot donderdag op 3,68 euro. Desondanks heeft het aandeel dit jaar meer dan driekwart van zijn waarde verloren.

Beleggers verloren hun vertrouwen toen eerder dit jaar aan het licht kwam dat Unifiedpost Group een kredietlijn van 100 miljoen euro had afgesloten tegen een forse rente van 11 procent. De geldschieter, het investeringsfonds Francisco, kreeg bovendien 3 procent van de aandelen. Beleggers twijfelen ook of de groep het groeitraject uit het verleden, dat vooral steunde op overnames, kan blijven voortzetten.

Leybaert beloofde donderdag om samen met Coucke ‘verder te schrijven aan Unifiedposts langetermijngroeiverhaal’. Coucke bezit 4.120.282 aandelen, tegen de slotkoers van donderdag goed voor 15,2 miljoen euro. Tegen welke koers de aandelen gekocht zijn, is onbekend. Coucke heeft zijn belang de afgelopen weken opgebouwd, en overschreed de drempel van 10 procent op 11 juli. (rmg)

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen