In de hal van een appartementsgebouw in Knokke-Heist zijn dinsdagnacht twee granaten ontploft. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot.

Buurtbewoners van een nieuw appartementsgebouw in de Kursaalstraat in het hartje van deelgemeente Heist hoorden dinsdagnacht rond 2.30 uur twee luide knallen. Getuigen zagen twee personen wegvluchten. Gewonden vielen er niet, maar de schade in de hal van het appartementsgebouw is groot. Een glazen toegangsdeur werd kapotgeblazen, ook de lift is defect en zwaar beschadigd. In de vloer zitten ook twee diepe putten, daar waar de granaten insloegen.

‘Het onderzoek loopt’, klinkt het bij het parket van Brugge. ‘Dovo, CSI, de recherche, het afstappingsteam en FHP kwamen ter plaatse. Alle pistes worden opengehouden.’ Een concreet doelwit is er niet, al denken buurtbewoners dat de bommengooiers het mogelijk gemunt hadden op de naastgelegen juwelierszaak op de gelijkvloerse verdieping. Die bevindt zich in hetzelfde gebouw en wordt met een muur afgescheiden van de hal. De uitbater is met vakantie, dus mogelijk zagen de verdachten hun kans schoon. ‘Al is dat helemaal nog niet bevestigd’, zegt een bewoner van het gebouw.

Burgemeester: ‘Kwaad opzet of kwajongensstreek?’

Getuigen zagen twee personen weglopen na de ontploffing. Een van hen had een kap op. Arrestaties zijn er nog niet verricht. Buurtonderzoek en een analyse van de camerabeelden moeten duidelijkheid brengen. ‘Het is een erg vreemde zaak’, reageert Piet De Groote, burgemeester van Knokke-Heist. ‘Ik ben woensdagochtend op de hoogte gebracht van het incident. Gaat het om een kwajongensstreek? Of werden de granaten toch gegooid met kwaad opzet?’

Zeker is dat het gebouw vooral betrokken wordt door tweedeverblijvers, waardoor er niet heel veel bewoners aanwezig waren op het moment van de ontploffingen. De bewoners kunnen gewoon in hun appartement blijven wonen, want alleen de hal is beschadigd. Al was het natuurlijk schrikken. ‘Een granaat in je gebouw: het wordt niet gekker, zeker?’, reageert een bewoner nog.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig