Jonge moeder samen met neef dood teruggevonden: ex opgepakt in Nederland
  Foto:  mdd

De vermoedelijke dader van de dubbele moord in Geistingen (Kinrooi) is dinsdagnamiddag in Eindhoven opgepakt. Het gaat om de 56-jarige ex-vriend van Marly S. uit de Congostraat in Geistingen. Haar lichaam werd samen met dat van haar neef in het huis gevonden. Alles wees meteen in de richting van moord.

De feiten raakten dinsdag rond 9.30 uur bekend. In de zijstraat van de Drietak lagen er twee levenloze lichamen. De twee waren met geweld om het leven gebracht. Snel werd duidelijk dat de slachtoffers Marly S. en haar neef zijn. De slachtoffers zijn dertigers met Nederlandse roots. De vrouw heeft een dochter uit een eerdere relatie. Het kind was op het moment van de feiten niet bij haar.

Politie, parket en het labo van de gerechtelijke politie gingen ter plaatse. Snel wees alles in de richting van de ex van de jonge vrouw. Enrico V. (56) werd in Eindhoven in de boeien geslagen.

In het dorp zijn de mensen in shock. Buren vertelden wel dat ze maandagavond een verdachte auto in de straat hadden zien staan.

Het parket Limburg vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Het onderzoek zal door de FGP Limburg worden gevoerd. De onderzoeksrechter in Tongeren zal een Europees aanhoudingsbevel uitschrijven. De man zal sowieso aan België worden uitgeleverd. Afhankelijk van de procedure die de verdachte kiest - de korte of de lange - gaan daar enkele dagen tot een paar maanden overheen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig