Elon Musk kreeg tweeling met topvrouw van zijn bedrijf Neuralink
  Foto:  ap

Elon Musk werd in 2021 vader van een tweeling met Shivon Zilis, een topvrouw bij zijn bedrijf Neuralink, dat zich specialiseert in artificiële intelligentie. Dat blijkt uit gerechtsdocumenten.

Musk (51) en Zilis (36) dienden in de Amerikaanse staat Texas een verzoek in om de kinderen de achternaam van hun vader te geven, zo blijkt uit gerechtsdocumenten die Insider kon inkijken en die woensdag zijn gepubliceerd.

Uit dat verzoek blijkt dat de kinderen geboren werden in 2021, enkele weken voor Musk vader werd van een tweede kind met zangeres Grimes via een draagmoeder. De aanvraag werd ingediend in Austin, Texas, waar de tweeling is geboren. De rechter keurde de naamsverandering goed.

Negen kinderen

Musk heeft nu negen kinderen: vijf met zijn eerste vrouw Justine Musk, twee met Grimes en dus twee met Zilis. De rijkste man ter wereld zei in het verleden dat hij zich zorgen maakte om de dalende geboortecijfers, omdat ‘onze beschaving ten onder gaat als mensen niet meer kinderen krijgen’. ‘Ik doe mijn best, haha’, schreef hij daarover onlangs op Twitter.

Zilis is een Canadese die beschouwd wordt als een van de rijzende sterren in de wereld van artificiële intelligentie. Ze werkte als directeur voor speciale projecten bij Neuralink, het bedrijf van Musk dat in het verleden in het nieuws kwam omdat het experimenteerde op apen.

Waarom is Elon Musk zo’n succesvolle zakenman? Economiejournalist Stijn De Cock legt het uit in onderstaande video.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig