camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Festivals

Dranouter verliest tent door Brexit

Het hoofdpodium van Dranouter wordt ondergebracht in een nieuwe tent. Die is niet langer van Britse, maar van ­Duitse makelij.

donderdag 7 juli 2022 om 3.25 uur

Bye bye Kayam-tent! Thijs Pattyn

De Kayam-tent was twintig jaar lang een vaste waarde als hoofd­podium van Festival Dranouter. Wanneer het festival zijn comeback maakt op 5, 6 en 7 augustus, zal dat echter zonder de herken­bare blauwe tent op de weide zijn. Dat meldt de organisatie.

De Kayam is een Britse tent. ­Elke festivalzomer begon die op het Europese vasteland aan een rondreis, langs onder meer Slovaakse en Zweedse festivals. ‘De Brexit maakte het moeilijker dan ooit om alle materialen op het vasteland te krijgen’, meldt de organisatie van Dranouter in een persbericht. ‘Bovendien was werkvergunningen regelen voor de Britse crew niet evident.’

De oplossing werd gevonden in Duitsland: een grote witte spantent die de naam Chateau krijgt. ‘Dat is een ander type tent qua constructie’, weet festivaldirecteur ­Bavo Vanden Broeck. ‘Ze is sneller op te bouwen, wat ons als organisatie meer tijd geeft voor de rest van het terrein. Bovendien kan er over de hele tent een vloer geïnstalleerd worden. Na de modderige editie van vorig jaar is dat een pluspunt en het zal ook beter zijn voor de ­rolstoelgebruikers.’

Het nieuwe hoofdpodium is niet de enige wijziging op het festivalterrein van Dranouter. Met de Cirque komt er een nieuw ­podium met een programmering die doorheen de dag zal evolueren van intieme muziek naar partybands. De Palace-tent wordt uitgebreid met een extra beuk. (ndl)

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen