camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

desalniettemin

Gemoshte banaan

donderdag 7 juli 2022 om 3.25 uur

ap

De jeugd is totaal onbetrouwbaar. Als ze mogen choqueren, zitten ze voorkomend te zijn voor klasgenoten die wij gewoon uitlachten en uitsloten, de wokerds. Maar als je denkt: ‘hoe schattig, ze hebben een net hemd aangetrokken om naar een animatiefilm te gaan’, beginnen ze een revolutie. Niet eens op straat, in de bioscoop! Tijdens een kinderfilm over gele ettertjes die van bananen houden!

De BBC wist te melden dat de Gentleminions, tieners die opgedoft naar de animatiefilm Minions: the rise of Gru gingen kijken, niet meer welkom zijn in veel bioscopen. Ook bij ons hebben die flashmobs, om nog eens een woord van drie jaar geleden af te stoffen, al voor ergernis gezorgd.

Aan die opgetrokken wenkbrauw te zien, bent u sceptisch: dragen ze eindelijk eens iets anders dan die eeuwige hoodie, gaan we daarover zeuren?

Dat biboli maa, banana niam niam, kan de stoerste kerel slopen

Beste lezer, het is natuurlijk nog erger.

Niet alleen gaan de Gentleminions vooraan in de zaal zitten, op de plekken die u mijdt wegens stijve nek: ze rennen daar heen en weer, en roepen in dat Minions-brabbeltaaltje dingen naar elkaar. Wie ooit met een kleuter naar de Minions is geweest, weet: dat biboli maa, banana niam niam, in die verdomde heliumstemmetjes, dat kan de stoerste kerel slopen, na een paar uur.

DS VIDEO - Jongeren gaan in kostuum naar nieuwe Minions-film. De Standaard

En het wordt nog erger: in sommige Engelse bioscopen werd gemosht. En met bananen gegooid. Weet u hoe lang onze fotograaf dit weekend heeft gewacht om moshende tieners te kunnen fotograferen op Rock Werchter? Iedere keer dat iemand zich in de moshpit waagde, was het een veertiger. De tieners waren ondertussen de Kinepolis onveilig aan het maken. Onbetrouwbaar, we zeiden het al.

En rol nu vooral niet met uw ogen, alsof u zelf een tiener bent. De rock-’n-roll-rage is ook begonnen met tieners die dansten in de zalen waar The girl can’t help it werd vertoond. Daar sneuvelden stoelen bij. Zeventig jaar later zijn we nog niet van dat lawaai af, getuige Rock Werchter.

Alleen die bananen, daar zijn we nieuwsgierig naar. Uitstekend tegen de kramp die je van al dat moshen kunt krijgen, want een bron van kalium. Maar worden die bananen dan niet bont en blauw gemosht?

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen