Dode en drie gewonden bij twee ongevallen op E313
De tol van twee verkeersongevallen is zwaar.  Foto: Marc Peeters

Bij een zwaar verkeersongeval op de E313 in Herentals is dinsdagavond een 66-jarige man om het leven gekomen. Toen hij vertraagde omdat er file stond na een aanrijding tussen een auto en een werfvoertuig, werd hij achteraan aangereden door een bestelwagen.

Ter hoogte van Schaatsbergen in Olen op de E313 waren werken op de linkerrijstrook in de richting van Hasselt in voorbereiding. Een botsabsorbeerder met signalisatiepijl die de werf moest beveiligen, werd aangereden door een zware personenwagen. De auto werd weggeslingerd en kwam totaal vernield op de pechstrook tot stilstand. Ook de installatie achter de vrachtwagen raakte zwaar gehavend.

De automobilist en de bestuurder van de vrachtwagen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht. Ze raakten lichtgewond. Na het ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken en was de snelweg helemaal versperd.

Het verkeer richting Hasselt moest de snelweg verlaten in Herentals-Oost. Het verkeer dat vastzat tussen de uitrit en het verkeersongeval, mocht gecontroleerd rechtsomkeer maken. In die file gebeurde het tweede, veel zwaardere ongeval. Toen een bestuurder van een kleine blauwgrijze auto vertraagde, werd hij aangereden door een bestelwagen. De auto belandde op de pechstrook. De bestuurder, een man van 66, overleed ter plaatse.

De bestelwagen kwam pas een eindje verder tot stilstand aan de rand van de weg. Die man werd opgenomen in het ziekenhuis.

Deskundigen van de dienst fotogrammetrie van de federale politie kwamen ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval in kaart te brengen.

De verkeershinder duurde tot na middernacht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig