Juwelendieven Tefaf-beurs vluchtten met elektrische steps
  Foto:  afp

Als een geoliede machine namen de kunstrovers eerst de benen, dan de step en vervolgens een ander vluchtvoertuig om aan de politie te ontkomen. Met succes, want de daders zijn tot op heden spoorloos.

In een poging om de daders van de kunstroof op de Maastrichtse Tefaf-beurs te vinden, bracht de politie maandagavond extra informatie naar buiten. Naast foto’s van de verdachten, gaf de politie meer info over hoe de daders vluchtten na de roof.

Twee daders sloegen toen een vitrine aan diggelen om juwelen te roven. Twee anderen hielden met vuurwapens de wacht. Nadat vier opvallend klassiek geklede mannen de buit maakten, vluchtten ze via de trap van het restaurant naar buiten. Een route die niet bekend is bij het grote publiek en enkel door personeel werd gebruikt.

Onderaan die trap lagen twee elektrische steps, waar de daders per twee mee vluchtten, zo vermoedt de politie. Zo geraakten de daders waarschijnlijk tot bij een ander voertuig om te vluchten. De politie zoekt daarnaast nog een vijfde man die bij de feiten betrokken zou zijn. Wat de mannen ontvreemden en over welke waarde het gaat, communiceerde de politie niet.

Eerder had de politie al twee Belgen opgepakt. Die werden kort na hun arrestatie vrijgelaten omdat ze niets met de zaak te maken hadden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig