Mertens en Goffin stomen door op Wimbledon
Elise Mertens.   Foto:  BELGA

Elise Mertens en David Goffin zijn er allebei in geslaagd zich te plaatsen voor de vierde ronde van het tennistoernooi van Wimbledon.

Elise Mertens (WTA 31) kwalificeerde zich vrijdag ten koste van de Duitse Angelique Kerber (WTA 19) voor de volgende ronde op derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Mertens, het 24ste reekshoofd, haalde het op Court 1 met 6-4 en 7-5. De als 15de geplaatste Kerber, die in 2018 de eindzege pakte op het Londense gras en vorig jaar nog halvefinaliste was, maakte in de eerste set een break ongedaan bij 5-3. Meteen daarna ging Mertens echter opnieuw door de opslag van de Duitse: 6-4. In de tweede set moest Mertens twee keer haar opslagspel inleveren, maar ze ontfutselde Kerber wel drie keer haar service. Dat volstond voor een stek in de achtste finales.

De Belgische nummer 1 evenaart met de vierde ronde haar beste prestatie op de All England Club. Die bereikte ze ook in 2019. In de vierde ronde staat Mertens nu tegenover Ons Jabeur (WTA 2). Het Tunesische derde reekshoofd versloeg in de derde ronde de Française Diane Perry (WTA 77). Mertens speelde versloeg Jabeur vorig jaar met 6-3 en 7-5 op de US Open.

Mertens en Goffin stomen door op Wimbledon
David Goffin.   Foto:  BELGA

Ook David Goffin (ATP 58) heeft zich voor de vierde ronde geplaatst. De 31-jarige Luikenaar haalde het in vier sets van de Fransman Ugo Humbert (ATP 112). Goffin verloor wel de eerste set met 6-4, zijn eerste setverlies op dit toernooi, maar kwam daarna volledig op toerental: 5-7, 2-6 en 5-7.

Voor een plaats in de kwartfinales neemt Goffin het op tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 28), die met 3-6, 7-6 (7/1), 7-6 (7/3) en 6-4 won van de Kazach Alexander Bublik (ATP 38). In de onderlinge confrontaties leidt Goffin met 4-1, al speelde hij nog niet op gras tegen Tiafoe.

Goffin staat voor de achtste keer op de hoofdtabel van Wimbledon, voor het eerst sinds 2019. Toen haalde hij de kwartfinales, zijn beste resultaat ooit op het Londense gras. Vorig jaar miste Goffin Wimbledon door een enkelblessure. In 2020 werd het derde grandslamtoernooi van het seizoen geannuleerd vanwege de coronapandemie.