Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
‘Jammer genoeg zitten we nu ook op Tiktok. Als je 12 of zo bent, volg ons dan daar.’
De Italiaanse voetbalclub Venezia laat via een onderkoeld statement op Twitter weten dat ze ook op andere sociale media te volgen is.
‘Als ik de wereld wil zien, dan kijk ik op Google Maps.’
Donald Muylle, de baas van Dovy Keukens, vertelt (in Het Nieuwsblad) dat hij geen groot reiziger is. Zijn verste bestemming ooit zijn de Canarische Eilanden. ‘Ooit ben ik eens tien dagen op congé geweest. Het leek een eeuwigheid. Ik was zo content dat ik opnieuw thuis was.’
‘Eenieder die orakelt dat scholen schuld treft in de verspreiding van corona, weze bij deze gerustgesteld. We sluiten ze vanaf 1 juli. Tot 1 september, bedachten we. Dat volstaat.’
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een bijzondere manier om de start van de zomervakantie aan te kondigen.
‘Als Poetin een vrouw was, wat hij duidelijk niet is, maar stel dat hij er een was, dan zou hij niet op dit invasieve, gewelddadige zotte, macho oorlogspad getrokken zijn.’
De Britse premier Boris Johnson denkt dat de geschiedenis er heel anders had uitgezien als Poetin een vrouw was geweest.
‘Drie keer links is ook rechts.’
José De Cauwer analyseerde zondag op Sporza op zijn eigen onevenaarbare manier de laatste bochten van het BK wielrennen.
‘Een warme Thatcher is toch Merkel, niet?’
De bijnaam die haar voormalige baas Sammy Mahdi bedacht voor kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), doet bij hoogleraar sociaal-economische wetenschappen Ive Marx een belletje rinkelen.
‘Ik wist dat het hier moeilijk zou worden, maar voor een demonstratiewedstrijd met een cheque van 60.000 euro kom ik af.’
Enfant terrible Benoît Paire ging er al in de eerste ronde uit op het tennistoernooi van Wimbledon, maar het voormalige nummer 18 van de wereld heeft andere dingen aan zijn hoofd. ‘Momenteel haat ik tennis. Ik verafschuw het om op het veld te moeten stappen.’
‘Ik zal een favoriet zijn voor wie op zoek is naar een kampioen voor de ongeborenen.’
Als Sarah Elisabeth Coleman, lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden uit Missouri, verkozen wordt als senator, belooft ze (in The Missouri Times) nog meer ten strijde te trekken tegen abortus.
‘We zitten niet op café. Gedraag u niet als kroegtijger.’
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) riep raadslid Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang, tot de orde op de Antwerpse gemeenteraad, nadat die een naar zijn inzicht ‘onschuldig grapje’ had gemaakt over de kledij van schepen Els van Doesburg (N-VA). Zij had het oranje werkplunje van Stadsreiniging aangetrokken om haar oproep voor meer chauffeurs kracht bij te zetten. Wat Van Rooy deze reactie ontlokte: ‘Normaal zegt men dat vrouwen mannen in een uniform aantrekkelijk of opwindend vinden, maar andersom is dat ook zo.’
‘Toen ik acteur wou worden, vroeg mijn vader: ben je klaar om de rest van je leven werkloos te zijn?’
Actrice Emilia Clarke negeerde gelukkig het advies van haar vader, al zegt ze in The Guardian ook dat hij haar altijd bleef steunen.
‘We zullen ervoor zorgen dat een kind even veilig is in de baarmoeder als in een klaslokaal.’
Sarah Huckabee Sanders, de voormalige perschef van Donald Trumps Witte Huis, verdedigt de strengere abortuswetgeving op een campagnebijeenkomst voor haar gooi naar het gouverneurschap. ‘Elke fase van het leven heeft waarde’, zegt ze. Een maand na de schietpartij in een lagere school in Uvalde, Texas wordt haar uitspraak echter anders geïnterpreteerd.
‘We moeten allemaal tonen dat we stoerder zijn dan Poetin.’
Bij Boris Johnson kan er altijd een grapje vanaf. Toen hij met zijn collega’s op de traditionele groepsfoto moest, stelde hij voor om met z’n allen een kostuumvest aan te trekken om Poetin te intimideren. De Canadese eerste minister Justin Trudeau antwoordde daarop dat ‘we een paardenshow in ontbloot bovenlijf gaan krijgen’.