Parket: geen prikletsels of vergiftiging vastgesteld tijdens wedstrijd KV Mechelen
Veertien supporters werden onwel, maar de oorzaak daarvan is nog altijd niet gevonden (archiefbeeld).  Foto:  BELGA

Uit het eerste onderzoek blijft dat er geen tekens van prikletsels of vergiftiging zijn vastgesteld bij de veertien supporters van KV Mechelen die onwel werden tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen eind mei. Dat meldt het parket vrijdag.

Er werden tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk veertien personen onwel. Acht van hen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht en verschillende slachtoffers gaven aan een prik te hebben gevoeld. Het parket van Antwerpen stelde een onderzoeksrechter aan.

Die heeft na de klachten de opdracht gegeven tot uitvoerige medische onderzoeken, zoals een toxicologisch onderzoek en een onderzoek door een wetsdokter, en een grondig politioneel onderzoek van onder meer het beschikbare beeldmateriaal van het stadion.

‘In deze fase van het gerechtelijke onderzoek konden er door de deskundigen geen prikletsels of tekens van vergiftiging worden vastgesteld’, klinkt het in een persbericht van het Antwerps parket. ‘Sommige vaststellingen van priksporen konden ook een andere oorzaak hebben, bijvoorbeeld een insectenbeet. Er zijn tot nu toe dan ook nog geen objectieve elementen gevonden die in verband kunnen worden gebracht met het prikken met een spuit en/of het toedienen van stoffen.’

Het onderzoek wordt nog verdergezet, onder meer met een doorgedreven toxicologisch onderzoek waarvan de resultaten later deze maand verwacht worden.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig