Oesters zijn natuurlijk zo al feestelijk, maar stel dat het een kleine moeite is om de barbecue aan te steken, dan is dit het moment om nog wat rokerigheid toe te voegen aan hun smaak: een belevenis. De kruidenboter in dit recept is een leuke extra, maar ook zonder toevoegingen is een gegrilde oester heerlijk: neem die gedachte mee op vakantie!

Voor 4 personen:

• 24 oesters

• 125 g boter, op kamertemperatuur

• 2 teentjes knoflook

• 3 el kappertjes

• 1 hand blaadjes van bladpeterselie

• 1 hand muntblaadjes

• Geraspte schil van 1 citroen

• 1 tl mosterd

• Zwarte peper

• Zout

Bereiding

1. Doe de boter in een schaal of kom. Hak de knoflook, kappertjes, peterselie en munt heel fijn. Doe hem samen met de geraspte citroenschil en mosterd bij de boter. Voeg een snuf peper en zout toe en meng alles met een vork door elkaar.

2. Steek de oesters open en maak ze los. Als de oester voor meer dan de helft met vocht gevuld is, giet dan een beetje vocht weg (je kunt het opvangen en verwerken in een extra interessante bloody mary).

3. Leg op iedere oester een lepeltje kruidenboter en leg ze op een rooster boven de hete kolen. Laat enkele minuten liggen, tot de boter borrelt en aan de kanten licht begint te bruinen. Haal van de barbecue en serveer onmiddellijk.

Een recept van Johanna Goyvaerts & Barbara Serulus, foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig