Politie valt vlak voor Tourstart binnen bij wielerploeg Bahrain Victorious
Bahrain Victorious bij de ploegvoorstelling op woensdag.   Foto:  EPA-EFE

Bahrain Victorious blijft het doelwit van de politie. Na eerdere huiszoekingen maandag bij renners en staf thuis is de Deense politie donderdagmorgen, in alle vroegte, binnengevallen in het hotel van het team in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Daar vindt vrijdag de ‘Grand Départ’ van de Tour de France plaats.

Om 5.30 uur werden de renners, met daarbij onze landgenoot Dylan Teuns, door de Deense politie uit hun bed gelicht op vraag van de Franse autoriteiten. Alle kamers en wagens werden doorzocht. Het team verleende alle medewerking. ‘Maar er werd niets gevonden’, deelde Bahrain Victorious mee.

Vorig jaar kreeg de ploeg tijdens de Tour ook al het bezoek van de Franse politie. Die wilde toen trainingsdocumenten van de renners kunnen inkijken.

Voor de komende Tour selecteerde Bahrain Victorious, naast Dylan Teuns, deze renners: de Italiaan Damiano Caruso, de Pool Kamil Gradek, de Australiër Jack Haig, de Slovenen Matej Mohoric en Jan Tratnik, de Spanjaard Luis Leon Sanchez en de Brit Fred Wright.