Na Matteo Trentin kunnen ook Omer Goldstein en Samuele Battistella niet starten door positieve coronatest
Matteo Trentin. Foto: isopix

Na renner Tim Declercq (Quick-Step - Alpha Vinyl) en sportief manager Merijn Zeeman (Jumbo-Visma) heeft het coronavirus de volgende slachtoffers beet in aanloop naar de Tour de France: Matteo Trentin (UAE Team Emirates), Omer Goldstein (Israel-Premier Tech) en Samuele Battistella (Astana Qazaqstan Team) kunnen vrijdag niet starten in Kopenhagen.

Matteo Trentin legde een positieve test af en kan niet starten. Hij wordt bij het team van kopman Tadej Pogacar vervangen door Marc Hirschi. UAE Team Emirates maakte het nieuws woensdag bekend op sociale media. Het geeft aan dat Trentin “teleurgesteld is en geen symptomen vertoont momenteel”. De 32-jarige Italiaan zou aan zijn zevende Tour de France gaan beginnen. Hij won etappes in 2013, 2014 en 2019.

Zijn vervanger is de 23-jarige Zwitser Marc Hirschi. Die werd enigszins verrassend in eerste instantie thuisgelaten. Hirschi zal zijn derde Tour gaan rijden. In 2020 was hij een smaakmaker en pakte hij een etappezege.

Hoogrisicocontacten

Ook Rik Verbrugghe heeft positief getest op het coronavirus en zal zijn ploeg Israel-Premier Tech niet kunnen vergezellen in de Tour de France. Dat maakte de ploeg woensdag bekend. Sportief manager Verbrugghe legde de positieve test af terwijl hij op weg was naar Kopenhagen, nog voor hij bij de ploeg was aanbeland. Hij zal nu terug huiswaarts keren zodra dat veilig is.

De ploeg laat ook Omer Goldstein uit de selectie na een hoogrisicocontact. Hij wordt vervangen door Guillaume Boivin. Ook Daryl Impey had een hoogrisicocontact begin deze week en vervoegde de teambubbel nog niet. Hij zal woensdagavond ook niet aanwezig zijn op de teampresentatie in Kopenhagen. Pas donderdagochtend wordt beslist of hij de ploeg kan vergezellen en starten op vrijdag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig