Vier aanhoudingen in onderzoek naar diefstal luxehorloge Bart Versluys
Ondernemer Bart Versluys werd in april van zijn luxehorloge beroofd.  Foto: Dominique Jauquet 

In het onderzoek naar de diefstal van de luxehorloges van ondernemers Bart Versluys en Miguel Dheedene heeft de onderzoeksrechter in Gent vier verdachten aangehouden. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. Er wordt ook onderzocht of er een link is met twee brutale home invasions in Sint-Amandsberg.

Begin april werd de Oostendse bouwpromotor Bart Versluys overvallen toen hij ’s avonds zijn bedrijf verliet. Overvallers maakten Versluys met geweld zijn luxehorloge – een RM 11-03 Titanium van Richard Mille – afhandig.

Uit de camerabeelden bleek dat de overvallers al een tijdje op de loer lagen. De werkwijze deed denken aan de manier waarop zakenman Miguel Dheedene een maand eerder werd overvallen. De daders gingen er toen met zijn uurwerk ter waarde van 180.000 euro vandoor.

Vier aanhoudingen in onderzoek naar diefstal luxehorloge Bart Versluys
Camerabeelden van de overval op Bart Versluys.  Foto: rr 

De incidenten werden aan elkaar gelinkt en maakten deel uit van een grootschalig onderzoek dat eerst in Antwerpen werd gevoerd, maar ondertussen naar het gerecht in Oost-Vlaanderen is verhuisd omdat daar eerder al gelijkaardige diefstallen zijn gebeurd.

Vier arrestaties

Het parket Oost-Vlaanderen bevestigt woensdag aan Het Nieuwsblad dat er in het onderzoek naar de diefstallen van de luxehorloges momenteel door de onderzoeksrechter in Gent vier verdachten zijn aangehouden. ‘Het onderzoek loopt nog volop. Meer kan er momenteel niet gecommuniceerd worden.’

Het parket bevestigt wel dat er ook onderzocht wordt of er een link is met twee gewelddadige home invasions begin dit jaar in het Gentse Sint-Amandsberg.

Of de aangehouden verdachten ook effectief de daders zijn, zal moeten blijken uit het verdere onderzoek. Het is ook niet duidelijk of de gestolen horloges inmiddels terecht zijn.

Ik ben er honderd procent van overtuigd dat het om dezelfde bende gaat’, verklaarde zakenman Miguel Dheedene eerder. ‘Toen ik de beelden van de overval op Bart Versluys zag, herkende ik twee daders onmiddellijk. Bij mij was er nog een derde dader bij betrokken. Ik ben er een paar dagen niet goed van geweest. Ik ben er ook van overtuigd dat de daders mij een aantal dagen moeten hebben geobserveerd, net zoals ze bij Bart Versluys hebben gedaan.’

Vier aanhoudingen in onderzoek naar diefstal luxehorloge Bart Versluys
Zakenman Miguel Dheedene met zijn ex-partner Tanja Dexters. 

In Zuid-Frankrijk is ondertussen ook een internationale trafiek in luxehorloges blootgelegd, maar volgens onze informatie staat deze zaak los van de arrestaties in het Oost-Vlaamse dossier.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig