camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

cursief 

Fietstassen

woensdag 29 juni 2022 om 3.25 uur

Voor mij reed iemand met twee verschillende fietstassen, een zwarte en een gebloemde. Ik kon haar inhalen, maar ik bleef er even achter fietsen. Misschien houdt zo’n fietser de zaken graag gescheiden. Brood rechts, beleg links. Kunstwerk hier, vliegwerk daar. Dan kun je maar beter elke verwarring­ uitsluiten.

Het mag niet verwonderen. Een fiets is een afspiegeling van het lichaam. Een fiets heeft twee pedalen omdat we twee benen hebben. Fietsen is een bilaterale onderhandeling. Maar met zulke asymmetrische fietstassen vermoed ik een gespleten persoonlijkheid. Moet rekenen op tempo om de kerk in het midden te houden. Precair evenwicht, want stoppen is omvallen, zeker met klikpedalen.

Ook de nieuwe staatssecretaris werd aangeprezen als twee in één. Bij haar gaat het over een fietstas ervaring en een fietstas vernieuwing. Mooie combinatie. Ook ik zou tegelijk ervaren en vernieuwend willen zijn, wijs en on­bevangen, oud en fris, volgroeid en onbespoten. Al zit er bij voorkeur een schuifknop tussen. Je wilt niet voortdurend vernieuwend moeten zijn, of elke dag volledig ervaren. Afhankelijk van de luim ga je wel eens iets compleet­ nieuws willen uitproberen, of doe je wat je altijd al uitstekend deed. Precair evenwicht, ook met ondervinding. Je hebt er best genoeg van, en hopelijk niet te veel.

Niet te missen


LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen