Op de bekende Tefaf-kunstbeurs in Maastricht hebben gewapende overvallers geprobeerd diamanten te stelen. De beurs werd meteen ontruimd en de politie heeft twee Belgische verdachten aangehouden. Twee anderen zijn nog op de vlucht.

Op beelden vanop The European Fine Art Fair (Tefaf) is te zien hoe vier vermomde mannen dinsdagochtend met een mokerhamer een vitrinekast proberen in te slaan. De overvallers zouden diamanten geviseerd hebben die tentoongesteld werden door juwelier Symbolic & Chase uit Londen.

De lokale politie liet op Twitter weten dat enkele wegen en de Koning Willem Alexandertunnel in de buurt van Maastricht werden afgesloten. Ondertussen zijn twee van de vier verdachten opgepakt. Het zou gaan om twee Belgische mannen van 22 en 26 jaar oud, bericht de lokale krant De Limburger.

De organisatie van de kunstbeurs bevestigt dat er zich rond 11.30 uur een incident voordeed, waarbij het publiek geëvacueerd werd. ‘Het securityteam van de beurs reageerde snel om een dader te ontwapenen en de Nederlandse politie was binnen enkele minuten ter plaatse. Niemand raakte gewond tijdens het incident.’ De beurs is intussen heropend.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig