Buitenwipper Elsens café krijgt celstraf voor verkrachting van studente
De man werkte onder andere bij El Café.  Foto: Ivan Put

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een buitenwipper van het veelbesproken El Café in Elsene veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijftig maanden voor de verkrachting van een twintigjarige vrouw. De man duwde het slachtoffer in de toiletten, waar hij haar dwong tot orale seks.

Op sociale media barstte vorig jaar een stroom aan getuigenissen los van jonge vrouwen die verklaarden aangerand en verkracht te zijn geweest door een barman van El Café en Le Waff.

Intussen loopt er nog altijd een gerechtelijk onderzoek naar het seksuele misbruik van verschillende vrouwen door horecapersoneel van El Café en Le Waff, beide gelegen in de Brusselse studentenbuurt aan het kerkhof van Elsene. Onlangs werden nog twee medewerkers opgepakt voor verhoor en daarna vrijgelaten. Het is voorlopig niet duidelijk of het onderzoek zich toespitst op één barman of meerdere verdachten.

Vorige maand moest een buitenwipper van een van de twee zaken zich in de rechtbank verantwoorden voor verkrachting. Hij werd dinsdag schuldig bevonden en veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijftig maanden.

DNA

De 45-jarige man dwong een jonge vrouw in de nacht van 1 op 2 maart 2019 in de wc’s van het etablissement, waar hij haar dwong tot orale seks. Het slachtoffer verwittigde de politie, waarna het parket een onderzoekt startte. Op basis van een DNA-analyse kon een verdachte worden geïdentificeerd.

De man ontkende de feiten, maar de rechtbank hechtte geen geloof aan zijn uitleg en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van vijftig maanden.

De advocaat van het slachtoffer reageert tevreden op de uitspraak. ‘Mijn cliënt volgt sinds de feiten psychotherapie en werd al twee keer opgenomen’, zegt meester Caroline Poiré. ‘Ze heeft het heel moeilijk om haar leven weer op de rails te krijgen. De rechtbank heeft vandaag een correcte analyse van het dossier gemaakt en een gepaste straf opgelegd. Daarnaast werd ook een schadevergoeding van 8.500 euro toegekend.’Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig