Geen Julian Alaphilippe in de Tour dit jaar
Julian Alaphilippe.  Foto: afp

Julian Alaphilippe zal er dit jaar niet bij zijn in de Ronde van Frankrijk. Dat is aan onze redactie bevestigd. De drievoudige wereldkampioen maakte zondag pas zijn rentree in de koers, nadat hij zwaar ten val was gekomen in Luik-Bastenaken-Luik. Ook kersvers Brits kampioen Mark Cavendish staat niet aan de start, al was dat ook niet de verwachting.

De 30-jarige Alaphilippe liep eind april in Luik-Bastenaken-Luik breuken aan het schouderblad en enkele ribben en een klaplong op. De Franse wereldkampioen ging op zo’n zestig kilometer van de aankomst in La Doyenne hard onderuit en moest opgeven. Hij herstelde in het ziekenhuis van Herentals en kon halverwege mei de training op de rollen hervatten.

Zondag reed hij voor het eerst sinds zijn val opnieuw een wedstrijd. Alaphilippe finishte als dertiende op het nationaal kampioenschap van Frankrijk, zijn ploegmaat Florian Sénéchal veroverde de titel. ‘Ik kan niet zeggen dat ik veel plezier beleefd heb op de fiets, maar het ging toch beter dan verwacht. Dus ben ik tevreden’, reageerde Alaphilippe na het kampioenschap.

Ook voor Mark Cavendish is er geen plek in de Tourselectie van Quick-Step Alpha Vinyl. De Ronde van Frankrijk gaat komende vrijdag van start met een individuele tijdrit van 13,2 kilometer in Kopenhagen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig