Belgian Lions vallen naast WK-podium 3x3
De Belgian Lions verbijten de ontgoocheling. ‘Het was een waanzinnige week, jammer dat we dat niet kunnen afsluiten met een hoogtepunt.’  Foto:  BELGA

De 3x3 Lions zijn er niet in geslaagd om een medaille te pakken in ‘hun’ Antwerpen. Ze verloren zowel de halve finale van Servië (12-17) als de bronzen finale van Frankrijk (17-18). De Belgen eindigen zo net als op de Olympische Spelen vorig jaar op een ondankbare vierde plaats.

Op de Olympische Spelen van Tokio vielen de Belgen al nipt naast het podium, en ook zondag op het WK 3x3 grepen de Belgian Lions naast het brons. In de ‘kleine finale’ dwongen Thibaut Vervoort, Nick Celis, Maxime Depuydt en Bryan De Valck nog een overtime af. De Servische referee Jasmina Juras had net voordien een belangrijke éénpunter van Maxime Depuydt na een aanvallende fout nog afgekeurd. Het was kort nadien Thibaut Vervoort die at the buzzer voor de 16-16 tussenstand zorgde. In een heuse thriller was het Frankrijk dat in de verlenging uiteindelijk met 18-17 zegevierde.

Enorme teleurstelling

De teleurstelling was na afloop natuurlijk immens bij de Lions. ‘Dit is een gemiste kans. Weer vierde? Op de Olympische Spelen waren we leeg gespeeld. Nu niet, we hadden moeten winnen’, zei Nick Celis. ‘Het was een unieke kans. Die verlenging was echt op leven en dood. Jammer dat we zo verslagen worden. Ik denk dat we voor een iets makkelijkere score hadden moeten gaan. Hoe vaak heb je dit, en dan ook nog eens hier… dit is een enorme, enorme teleurstelling. Het was een waanzinnige week, jammer dat we dat niet kunnen afsluiten met een hoogtepunt. Ik ben bijna aan het einde van mijn carrière, dat gaat voor de rest van mijn leven spelen.’

‘Vermoeidheid of stress? Ik weet het niet. Ik weet wel dat we dit snel moeten uitzoeken. Het was een geweldige week en het publiek was fantastisch. We moeten nu wel de volgende stap zetten: met Team Antwerp focussen op de World Tour en dan met de 3x3 Lions over twee maanden (9 en 11 september) op het EK in het Oostenrijkse Graz’, aldus een zwaar ontgoochelde Thibaut Vervoort.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig