3x3 Belgian Lions stoten door naar halve finale WK na nagelbijter tegen Polen
  Foto:  belga

De 3x3 Belgian Lions hebben ook in de kwartfinale geen steek laten vallen. De Lions hadden aan Polen wel een taaie klant, maar dankzij een sterke teamprestatie plaatsten onze landgenoten zich toch voor de halve finale (14-18). In die halve finale wacht morgen Servië, dat Letland opzij zette in zijn kwartfinale.

Na een groepsfase zonder nederlaag, met een bijzonder knappe overwinning tegen de Verenigde Staten, waren de Belgian Lions gebrand om ook in de knock-outfase geen steken te laten vallen. Met Polen kregen de Lions ook een haalbare kaart tegenover zich.

Toch waren de Polen niet van zin zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Sterker nog, de Polen begonnen razend efficiënt aan de partij en stonden na een minuut spelen al 5-2 voor.

De spanning steeg op de Groenplaats in Antwerpen. Thibaut Vervoort, die de voorbije wedstrijden bijzonder sterk speelde, was duidelijk goed gescout door de Polen. Vervoort werd telkens opgevangen en moest zich zo beperken tot enkele passes.

3x3 Belgian Lions stoten door naar halve finale WK na nagelbijter tegen Polen
Foto:  belga

De Polen bleven de tweepunters opstapelen, waarna de Lions toch een versnelling hoger schakelden. Vervoort vond wat vrijheid en bracht onze landgenoten terug op gelijke hoogte. Die gelijkmaker zorgde voor nieuwe moed op het court. Maxime Depuydt ontbond zijn duivels en zorgde samen met Nick Celis voor een comfortabele voorsprong. Daarbij bleef Bryan Devalck de rebounds opstapelen waardoor de Polen nooit meer in de wedstrijd kwamen.

Dankzij deze zege plaatsen de 3x3 Belgian Lions zich voor de halve finale morgen. Daarin komt het topland Servië tegen, dat eerder vandaag Letland opzij zette.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig