Een beetje fout is vaak ook heel erg lekker. Of dat gaat in elk geval op voor deze sangria met zoete, witte vermout. Niet verder vertellen, maar dit drankje is ook ideaal om een fles rosé van mindere kwaliteit alsnog te laten schitteren. Vergeet ook niet het fruit mee op te eten, want dat is door al dat zwemmen in de wijn veranderd in heerlijk snoepgoed.

Voor 6 glazen:

• 1 fles koude rosé

• 200 ml witte zoete vermout, zoals witte martini

• 500 g kersen en bramen

• IJsblokjes

1. Haal de steeltjes van de kersen. Doe ze samen met de bramen in een kan en giet er de wijn en vermout bij. Roer om en zet minstens een uur in de koelkast, zodat alle smaken goed mengen.

2. Vul de kan verder met ijsblokjes (of doe ze rechtstreeks in de glazen). Waak er bij het uitschenken over dat in elk glas ook wat fruit zit. Geef er eventueel een lang lepeltje bij om dat makkelijk op te kunnen eten.

Een recept van Johanna Goyvaerts, foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig