Belgian Lions kloppen titelverdediger VS op WK 3x3 basketbal
  Foto:  Belga

De Belgian Lions hebben hun derde wedstrijd op het WK 3x3 basketbal in Antwerpen met 20-18 gewonnen van de Verenigde Staten, na één verlenging. Daardoor zijn ze nu al zeker van een plaats in de achtste finales.

Hoog bezoek op de Groenplaats: onder meer basketbal Keizer Willy Steveniers en Vrenz Bleijenbergh waren van de partij, Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden woonden de wedstrijd ook bij. In een echte thriller zetten de 2.000 fans zich volledig achter de 3X3 Lions. Van 4-4 evolueerde de partij in een bits duel naar 8-7 en 13-12 in het voordeel van de Belgen. De Amerikanen waren atletisch sterk, maar misten vrijworpen. De Belgen kregen vele fouten en zagen Bryan De Valck na een elleboogstoot en een wonde aan de neus (met veel bloed) eventjes verdwijnen. De Valck had net voordien nog met een flitsende dunk uitgepakt. Hij gaf steun aan de sterk inside spelende Nick Celis.

Na de reguliere speeltijd flikkerde er een 18-18 stand op het scorebord. In verlenging is het om ter eerste twee punten scoren. De Amerikanen maakten een fout op Thibaut Vervoort en die zette beide vrijworpen perfect om: 20-18.

Belgian Lions kloppen titelverdediger VS op WK 3x3 basketbal
De 3x3 Belgian Lions juichen: dankzij de zege tegen de VS zijn ze zeker van een plek bij de laatste zestien.  Foto:  Belga

De fantastische zege voor de 3X3 Lions was meteen een feit en de Groenplaats ontplofte. ‘Ongelooflijk genoten, maar dit is niet goed voor het hart’, zei burgemeester Bart De Wever. Thibaut Vervoort glunderde na de weer knappe prestatie van de 3X3 Belgian Lions. ‘Amerika speelde hard, maar ik kon toch enkele keren met tweepunters uitpakken. We speelden collectief mooi basketbal en de fans deden de rest. Het incidentje met de Amerikaanse spelers? Het was een vuile fout op De Valck. Hij lag op de grond en kreeg nog een stamp. Ik verdedigde mijn ploegmaat, meer niet. We zijn hier in onze stad, hé. In Antwerpen gaan we niet opzij’, knipoogde Thibaut ‘Must See TV’ Vervoort.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig